Caravana Blondie

Cei mai mulți dintre copiii lăsați singuri în spital provin din familii cu mame tinere, singure, cu tată necunoscut și fără sprijin din partea familiei. 75 la sută dintre copiii instituționalizați au fost abandonați imediat după naștere.

Cu ajutorul voluntarilor și al experților, Asociația Blondie va organiza caravane pentru a le ajuta, psihologic şi financiar, pe femeile care au sarcină cu risc.

Încercăm să ajungem la mamele, în special din mediul rural, unde monitorizarea sarcinilor nu se face sau se face foarte puțin. Ne propunem să ajungem cu o caravană dotată cu un ecograf mobil și care să facă toate examenele în sarcină, așa cum s-ar face monitorizarea dacă mama ar avea acces la servicii de sănătate.

Nu doar să mergem din când în când, ci efectiv toată monitorizarea sarcinii, pentru a afla la timp dacă este o sarcină cu risc de prematuritate, dacă este o sarcină cu risc de malformații și de a-i da o indicație legat de maternitatea unde trebuie să se nască, tocmai pentru a nu se pierde timpul ăsta.

Mai mult decât atât, ajungând din timp la ele, se poate ști dacă mama a mai părăsit alți copii înainte, dacă există deja în evidența asistenței sociale, dacă ulterior vor exista condiții pentru a fi crescut copilul în familie sau dacă este nevoie să fie ajutată mama în sensul ăsta și, deja înainte ca acest copil să devină copil grav bolnav singur în spital, putem să pregătim un set de masuri și pentru mamă, și pentru copil…