Si eu sunt Blondie

Prima intrebare in cazul copiilor bolnavi si singuri in spital e… „cine?”. „Cine va sta cu ei, acolo, pana cand se fac bine? Cand sunt singuri, copiii bolnavi petrec mai multe zile in spital decat cei care sunt alaturi de parinti. „Cine ii alinta?” ”Cine ii tine in brate?” Eu! Eu sunt Blondie! Stau si eu! Si eu!

„Si eu sunt Blondie!”

Si eu sunt Blondie” este programul care aduce voluntari instruiti alaturi de copiii internati singuri in maternitati si sectii de pediatrie. Cand este impreuna cu un copil, voluntarul face ce ar face o mama daca ar fi acolo: ii vorbeste, il mangaie, ii spune povesti, il alinta, il iubeste. Da, exact ce face mama.

Ca sa faci parte din povestea noastra si a lor, acceseaza link-ul de mai jos si hai sa ne cunoastem!

FORMULAR INSCRIERE VOLUNTAR

Uite ce trebuie sa stii despre program si ce va urma.

Poti lua parte la proiect daca ai 16 ani impliniti. Daca nu ai atins inca aceasta varsta, ne bucuram ca vrei sa ne fii alaturi, dar trebuie sa mai astepti putin inainte de a ingriji copiii din spital. Asa spune legea! Vei petrece timp alaturi de fiinte foarte fragile pentru ca asa sunt copiii pentru care te-ai alaturat programului. De aceea este important sa ai o stare de sanatate buna si sa nu suferi de boli transmisibile. Medicul tau va trebui sa ne puna la dispozitie un document care sa ateste ca esti apt pentru activitatea de voluntariat si cateva analize de baza, pe care va trebui sa le repeti din cand in cand. Nu cred ca te deranjeaza. Doar e pentru siguranta copiilor.

Copiii pentru care am creat acest program sunt copii care stau in spital, pentru o perioada mai lunga sau mai scurta, fara parinti sau alti apartinatori. De cele mai multe ori nu sunt copii abandonati. Motivele pentru care sunt, totusi, singuri in spital, pot fi legate de faptul ca mai au frati acasa si mama nu ii poate lasa singuri. O sa te rog sa intelegi ca, de fiecare data, este vorba despre o situatie care trebuie tratata delicat, cu empatie si compasiune.

Acum ca stii de ce este atat de important sa fii acolo cand mama nu este prezenta, o sa iti descriu care sunt pasii pe care ii ai de parcurs pentru a incepe.

Ai completat formularul de inscriere – multumim!

Incepand cu 1 septembrie iti vom propune sa alegi o data la care sa ne cunoastem, sa aflam mai multe despre asteptarile tale si ale noastre si sa iti raspundem la si mai multe intrebari. Dupa ce trecem de acest pas, o sa ne ocupam de instruirea ta, impreuna cu medicii din spitalele partenere din orasul tau.

Cursul va cuprinde o parte teoretica si una practica, pe un simulator medical de neonatologie. Iti va parea ca este o papusa, dar te asigur ca nu e. Un simulator este conceput sa arate cat mai apropiat de imaginea unui copil nou-nascut. Are chiar si greutatea unui bebelus, are coloana vertebrala, plamani si poate fi conectat la diferite aparate.

Este important sa te obisnuiesti cu simulatorul pentru ca asa sunt si copiii de care vei avea grija. Ei sufera de diferite boli si uneori au si ei nevoie de diverse aparate pentru a ii ajuta sa se faca bine. Dar intotdeauna au nevoie de iubire! De aceea, voluntarul, respectand restrictiile stabilite de medic, face exact ce ar face mama daca ar fi acolo – ii mangaie, ii tine de mana, ii alinta. Unii voluntari vor sa le cante. Si eu le cant uneori 🙂

Dupa incheierea cursului vei semna un Contract de Voluntariat. Este important sa ai o prezenta constanta ca sa urmaresti evolutia copiilor si sa le intelegi cat mai bine nevoile. Te vom ruga mereu, mereu sa nu vii daca tu sau unul dintre oamenii cu care ai venit in contact recent aveti cel mai mic semn care indica o boala molipsitoare.

Activitatea ta, ca voluntar, iti va aduce multa emotie si multa responsabilitate. Vor fi momente in care iti va fi greu sa fii acolo. Si vor fi momente in care iti va fi greu sa pleci. Si pentru asta iti multumim.

Iti multumim ca esti. Ca esti Blondie!